Om opdrættet - British Blue

Go to content

Main menu:

Om opdrættet

Jeg hedder Helle Schulz og har opdrættet rene blå briter siden 1979.
Jeg startede med nogle gamle solide dansk/engelske linier. Dem har jeg søgt at bevare og forbedre.
Mine briter er store. Hankatte vejer mellem 6 og 8 kg - enkelte op tll 10 kg. Hunkattene 4 - 5 kg, enkelte op til 6 kg. De har et dejligt temperament. De er ikke persertypede, og bærer ikke langhårsgen. De har alle blodtype A.

Jeg bruger hovedsagelig eget avlsmateriale og har en god og temmelig bred genpulje. Den har jeg opbygget ved igennem mange år at bruge rigtig mange forskellige unge hun- og hankatte i avlen, så det ikke kun er et par enkelte hankatte, der er ophav til det hele. En gang imellem har jeg indført lidt frisk blod bl.a. fra Australien, England og Tyskland.

Jeg elsker katte, men har ikke ret mange katte herhjemme, da jeg vil have tid til at tage mig ordentlig af hver især. I øjeblikket har jeg 2 pensionister og 1 han og 1 hun.
For at bevare de gode, gamle linier og typer, er det vigtigt, at egnede killinger går videre i avlen.
Da jeg ikke selv har kunnet beholde alle disse dejlige killinger, har jeg udstationeret dem i gode hjem, hvor de også får en optimal pleje og opvækst. I 2017 regner jeg med at opdrætte 4. kuld. 1 herhjemme og 3 hos mine udstationerede hunkatte.

Indtil 2014 opdrættede jeg under stamnavnet Valhalla's.  Fra 2015  bliver mine katte stambogsført i TICA. Da navnet Valhalla var optaget, har jeg så i stedet fået stamnavnet VALHALS 
Back to content | Back to main menu